Виждаме последствията от частичния Шенген – границата между България и

...
 
Виждаме последствията от частичния Шенген – границата между България и
Коментари Харесай

Илхан Кючук: Виждаме последствията от частичния Шенген – границата между България и Румъния не може да се премине за 14 часа

 

„ Виждаме следствията от частичния Шенген – границата сред България и Румъния не може да се премине за 14 часа. Автомобилите и най-много тежкотоварните транспортни средства изпитват големи усложнения “. Това съобщи евродепутатът Илхан Кючюк по време на изявлението си в Екологичен потенциал.

По думите му приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство по въздух и вода е стъпка напред, само че не това е очакваният резултат от дългогодишната работа, нито пък е заслужено решение за българските и румънски жители.

Кючюк изрази отвращение от изявленията на някои австрийски политици, които дефинират това решение като „ бъркане в раната “ и зададе въпрос: „ В коя рана? В достолепието, в достойнството на тези хора, които години наред извършват всички решения на европейските институции? “

В умозаключение Кючюк прикани тази неправда да се поправя през 2024 година

„ Да се вземе решение и в последна сметка разпоредбите да важат за всички европейски жители ”, посочи той.

България получава непълен достъп до Шенгенското пространство. Очаква се България и Румъния да стартират да издават краткосрочни шенгенски визи от 1 април 2024 година Това написа на своя формален уебсайт за Шенген Европейската комисия, напомня Safenews.

Очаква се България и Румъния да стартират да издават шенгенски визи вид С от април тази година.
Въз основа на тази виза притежателите ѝ ще могат да влизат във всички държави-членки на Шенген.

Съвсем неотдавна Европейски Съюз реши да анулира граничния надзор по въздушните и морските граници с България и Румъния през март, приветствайки двете страни в зоната.

Европейски Съюз ще приветства България и Румъния в Шенгенското пространство – най-голямата зона за свободно придвижване в света. През март 2024 година ще отпадне контролът по въздушните и морските граници.

Източник: NOVA

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР